Nya äventyr

Alla inlägg under juli 2009

Av Linda Nordstrand - 29 juli 2009 11:51


Gamla trotjänaren Forden har gjort sitt nu, och det är dax för en ny bil! Andreas kompis Micke ska sälja sin bil, och vi var och låna den igårkväll. Provkörde den ut till Nolby...den var riktigt skön att köra. Vi åkte till Camilla och Micke...för där var mamma och pappa...jag ville att pappa skulle titta på den. Hela familjen kollade in bilen, och alla var riktigt imponerad =)


Det här är bilen som vi ska köpa...en Volvo V40 T4 -03  =)


Som ni ser är det en halv-kombi...en riktig familjebil =P


Jag har väl inte kunnat se mig själv köra en kombi innan, men jag tänker så här om att köpa den här bilen...


*Det är praktiskt om man ska lasta saker...man behöver inte åka låna en

 bil...utan man kan fixa det mesta själv.

*Det är skönt att köpa en bil av någon man känner och litar på, så man vet att man inte blir grundlurad.

*Det är en av dom bästa livförsäkringarna att ha en stor och säker bil...det har alltid pappa sagt iallafall =)

*Jag blir faktiskt inte yngre, och man måste börja tänka på framtiden. Jag älskar Andreas, och känner att om det fortsätter att vara så här bra, så kommer vi vilja bilda familj i framtiden...då är det bra med en kombi.


Jag har fått klart från banken att jag får låna pengarna. Dom skulle skicka papper till mig, som jag ska skriva på och skicka tillbaka, så sätter dom in pengarna på mitt konto sen. Jag står för lånet...men jag och Andreas tänker dela på kostnaden för den nya bilen...betala hälften var på lån och försäkring varje månad.


Nästa vecka har vi en ny bil alltså! =) YEAY! Det känns fantastiskt roligt!


Jag har haft gamla rostiga Forrden i 7 år, och den har varit min "frihet"...nu kommer jag få "friheten" i en uppdaterad modell, med lyx som aircondition!! =D


Coolt va?! =)

Av Linda Nordstrand - 27 juli 2009 22:11


Äntligen kommer bilderna på vår nya tv-hörna. Vi har ju hängt av dörrarna på en av garderoberna i sovrummet. Vi har målat, tapetserat och bytt matta där inne.



Vi glömde tyvärr att knäppa en "före" bild...men Andreas knäppte en bild när jag satt och skruvade bort fästerna för hyllorna, så man får ju en liten bild på hur det såg ut innan vi renoverade garderoben.



Så här fint vart det när det blev klart =)




Behöver jag säga att vi är grymt nöjd! =)


Det ska fixas lite med sladdarna som går till tv-hörnan, sen är det riktigt klart.


Jag fick ju jätte fina bokstäver av mamma och pappa efter dom hade varit på semester. Dom fick sin plats ovanför tvn =)

Carpe Diem - "fånga dagen" - är kanske inte dom första orden man sammankopplar med en tv-hörna. Men jag tänkte så här; första gången jag hörde orden Carpe Diem var i "Döda poeters sällskap", så det blir som ett film-citat. Plus att det kan bli en påminnelse att inte ligga i sängen hela dagen, utan att kliva upp och fånga dagen =)


Vi har behållt inredningen i garderoben precis som den var, så den dagen jag säljer lägenheten, så kan nästa ägare bestämma om den vill hänga tillbaka dörrarna och använda ytan som garderob eller om den vill ha en tv-hörna.


Jag är jätte nöjd med att ha en tv-hörna i sovrummet nu iallfall. Det är mysigt att ligga och kolla på tv innan man ska sova. Det är ju bra att ha två tv-apparater om man vill se på olika saker också =)


Av Linda Nordstrand - 27 juli 2009 15:06


Nu var det länge sen jag skrev...men jag har varit ute på vift dom senaste dagarna. Det har inte funnits någon tid för bloggning direkt. Nu kommer en uppdatering dock =)


Andreas moster åkte iväg på semester tors-mån, så han fick uppdraget att vakta huset och sin 15-åriga kusin. Så han åkte ut till Alnö på torsdag på dan. Jag jobbade tors och fre, så på torsdagkväll stannade jag hemma i stan, eftersom jag skulle upp tidigt på fredagmorgon. Det kändes faktiskt lite ovant att vara ensam hemma en kväll...Andreas brukar ju alltid vara hemma med mig =) Men det gick bra...jag har ju många års träning i att vara ensam =P


Fredag
Jag åkte ut till Andreas på kvällen. Vi käkade middag med hans kusin Henke först...innan han drog iväg med sina kompisar. Andreas och jag ägnade kvällen med att mysa i soffan och kolla på film. Vi såg "He´s just not that in to you", jag tyckte att den var jätte bra! =) Andreas tyckte att det var en tjej film =P Henke kom intummlandes vid kl.00.30, lite små slirig och dyngsur. Det spöregnade ute, och tonåringarna hade varit nere i hamnen på Alnö, sen gått hem i regnet =P


Lördag
Jag åkte iväg och tränade på dagen...provade Afrodance på Friskis =) Det var fantastiskt roligt! Det var en gästinstruktör från Kalmar som körde passet. Jag hoppas verkligen att dom utbildar en intruktör här i Sundsvall, så dom lägger in Afrodance i schemat varje vecka. Jag skickade ett mail till Friskis efteråt för att berätta hur kul jag tyckte att det var. Fick svar; "Afrodance är nytt inom Friskis&Svettis och vi hoppas kunna utbilda ledare inom det så vi kan ha det på schemat" =) Håller tummarna!
Åkte hem och slappade efter det....somnade i soffan...det var jätte skönt. Hade blivit lite sömn på natten, så jag behövde nog några timmars sömn.
Åkte ut till Andreas på Alnö vid middagstid. Vi åt grillat...det var mega-mumsigt! =) På kvällen slappade vi och kollade tv bara.


Söndag
Vi klev upp tidigt för att vi skulle åka till Furuvik med min familj. Vi åkte ut till Nolby...vi var där vid kl.09 för att samåka med dom. Jag och Andreas åkte med Camilla och Micke, Hanna och Anton åkte med mamma och pappa. Det vart en jätte rolig och mysig dag =) Vi kikade på djuren, käkade mat och åkte karusell. Jag, Andreas och mamma åkte kaffekopparna tillsammans...det var jätte skoj! Mamma skrattade hela tiden...haha...det var fantastiskt kul! Vi hade velat haft lite högre fart dock =P
Det vart en lång dag, var inte hemma förrän på kvällskvisten...var jätte trött...men det var det värt!

Det var härligt att få dela en familjedag med Andreas. Det betydde mycket för mig =)
Jag skjutsade Andreas till Alnö, sen åkte jag hem till Granlo för att sova. Skulle upp tidigt dan efter för att besikta gamla Forrden.


 Jag vann högsta vinsten på chockladhjulet! YEAY!! =D Micke var grymt avis!


Måndag
Hade besiktningstid kl.07, klev upp och hoppade i kläderna och åkte ner till Besiktningen. När jag svänger in på parkeringen på Bilprovningen så hör jag att nått rasar under bilen. När jag stannar bilen och kliver ut, ser jag att det hänger grejer under bilen! Det var så skrattretande...vilken jävla tajming! HAHA! Det var så pinsamt och jag kunde inte sluta fnissa! =P Satt och fnissade hela tiden när jag satt och väntade på att besiktningsmannen skulle bli klar med bilen...dom andra "kunderna" måste trott att jag var en smula galen. hehe! Tänkte att det är så typiskt mig att det händer en sån grej precis när jag åker in på besiktningen!

Jaa hääre guud, va typiskt! =P *SUCK*
Besiktningsmannen berättade sen att det var den ena upphängningen till bränsletanken som hade släppt. Jag frågade om jag klarade att köra hem (jag var alldeles röd i ansiktet, vart så generad)...han sa att jag var tvungen att krypköra hem och ta det lugnt i guppen annars kunde tanken rasa ner.


Betyget blev...besiktningsprotokoll;
Fordonet har följade fel:
1. Bränsletank, fastsättning bristfällig.  hehehe
2. Länkarmslagring, vänster yttre, fram, glapp.
Bra att veta:
Dörrstolpe-C, höger, rostskadad.


Pinsamt var det som sagt, men dom på besiktningen var jätte trevliga iallafall =)
Nu gäller det bara att försöka fixa gamla Forrden så pass att den klarar ombesiktningen....så man har tid att mer seriöst att leta efter en ny bil =)


Av Linda Nordstrand - 23 juli 2009 00:15


Igår var jag ledig. Jag kollade tv i sängen en stund på morgonen för att vakna till...skönt! Käkade även frukost i sängen framför tvn...jag är väldigt nöjd med att äntligen fått in en tv i sovrummet =)


På f.m skruvade jag ner väggskåpen som jag har haft över tvn. Jag tömde tv-bänken, och bytte plats på den och sideboardet. Fixade iordning ordentligt...vi skulle ju hämta Andreas tv på kvällen.


Jag hoppade ner i ett skumbad efter röjningen...MMM...så härligt! Låg och myste i det varma vattnet ett tag, sen klev jag upp och käkade lunch och gjorde mig iordning.
Jag väckte Plutis när jag var klar. Han klev upp efter jag hade varit och petat på honom några gånger, sen drog vi iväg till Colorama i Skönsberg. Vi skulle köpa en matta att ha i tv-hörnan. Vi hittade en svart/grå som vi köpte med oss en bit av. Sen gjorde vi ett snabbt stopp på ikea för att köpa några grejer, innan vi åkte hem igen.


När vi kom hem så skulle vi ta bort den gamla mattan från "tv-garderoben", och den satt verkligen som berg!

Vi trodde att vi skulle kunna riva bort den lite lätt...men icke! Vi kämpade som djur. Vi hade behövt en kofot, men det enda vi hade var en skruvmejsel och en hammare....vi stack in mejseln under mattan, och la

hammaren under, så vi kunde använa den som bräda för att kunna häva upp mattan en bit i taget. Andreas blev en smula arbets-ilsk, och gav upp och gick och tittade på tv istället. Själv gick jag ut på en kort promenad, kände att jag behövde komma ut och få lite luft. När jag kom hem igen, så hade Andreas fått bort mattan...han slitit så svetten lackade. Jag mätte ut mattan, skar till den och la in den...det vart riktigt bra!
Nu är det bara att fästa belysningen som är kvar, sen är det klart =)


På kvällen mötte vi upp pappa i Andreas lägenhet för att hämta tvn. Andreas hade fixat bärhjälp....hans kompis Åsse. Hanna hade följt med pappa, så hon var också med =) Hon är ju en sån fin liten tjej!

Andreas och Andreas (Åsse) bar ner jätte tvn till pappas bil. Sen drog vi hem till Granlo. Andreas åkte med pappa för att hålla koll på tvn, så den inte skulle ramla. Hanna åkte med mig, och Åsse mötte upp oss här hemma. Dom två Andreasarna bar upp tvn och ställde den på sideboardet...det vart riktigt bra...men shit va stor den är alltså! =P Det är nästan så att man får välja om man ska läsa texten eller kolla på bilden, när man kikar på någon serie eller film! Ögonen går som pingpongbollar upp och ner över tv-rutan, för att hänga med på vad som händer överallt =P hehe!

Det är lite ovant, men det blev bra =)




Ikväll har jag pratat med Jenny i tele...äntligen =) Det var länge sen jag pratade med henne. Det var länge sen jag pratade med någon av mina kära vänner på telefon nu faktiskt. Jag har varit så trött sen jag började jobba..plus att vi har hållt på med renoveringen...så man har inte riktigt orkat med sig. Det var trevligt att prata med henne...få höra lite om deras renoveringsprojekt och husletande =)


Andreas och jag käkade en lätt middag efter det, och sen gick vi ut på en prommis, det var skönt! Vi gick en ganska kort runda...det tog kanske ca 20 min. Men 20 hurtiga minuter är ju bättre än inga minuter alls =)
Jag måste verkligen komma ut och röra på mig mer! Jag kollade in Friskis hemsida när jag kom hem...och såg att på lördag är det Afrodance kl.12...DET måste jag verkligen gå på! Jag har velat prova det länge, så nu måste jag absolut passa på när dom har tagit in en gästinstruktör på Friskis =)


Nu ska jag somna till CSI tänkte jag....God natt kära vänner! =)


Av Linda Nordstrand - 20 juli 2009 22:59


Igår såg vi Harry Potter på bio. Hade sett fram emot det länge. Filmen var riktigt bra...som alla Harry Potter är, tycker jag =) Den var inte som man hade förväntat sig dock. Vi trodde att den skulle vara mer "mörk"/spännande och ha mer action på nått vis, men det handlade mest om relationer faktiskt...men det funkar ju det med. Det var riktigt roligt när Ron hade fått i sig lite "love potion" t ex...hehe!

Om man gillar Harry Potter ska man helt klart se den =)


Idag har det regnat typ hela dagen...vilket betyder att det är perfekt "ikea-väder"...vilket i sin tur betyder att det blir gryyyymt mycket folk i den "blå kuben"!
Shit, va mycket folk det har varit idag....stressigt värre! Det myllrade med människor överallt! Tiden gick ju rätt fort dock, så det var ju skönt.


Andreas bar in tvn imorse till våran nya hörna, så när jag kom hem efter jobbet idag, så kröp jag ner mig i sängen och tittade på tv....mysigt! Va härligt det kommer bli att kunna mysa ner sig i sängen och titta på film framöver! Jag slumrade till lite grann imellanåt, var så trött eftersom det hade varit en stressig dag + att jag hade klivit upp tidigt. Andreas kom och körde mig ur sängen vid kl.18.30-19 tiden tror jag, så då åkte vi och handlade middag. Vi käkade tacos idag....MUMS!


Sen ikväll har jag mest försökt städa undan lite här, det är så himla rörigt efter ombyggnaden! Jag längtar tills vi är klar med allt här hemma, så man lättare kan hålla ordning i lägenheten. Det är jobbigt när det känns som att det aldrig är riktigt städat faktiskt. Nästa projekt är att bygga en data-lösning i vardagsrummet...det kommer bli jätte bra. Andreas slipper sitta vid matbordet med sin dator...och vi får tillbaka köket. Då kommer det bli lättare att hålla städat tror jag. Hoppas stenhårt på det iallafall =)


Imorgon ska vi fixa det sista på tv-hörnan. Sen på kvällen ska pappa hjälpa oss att hämta Andreas tv med stora Forden. Det är skönt att det händer något nästan varenda dag! Det känns som man kommer ett steg närmare målet hela tiden...och det känns riktigt bra.


Av Linda Nordstrand - 19 juli 2009 19:44


Igår efter jobbet var jag och Andreas ut och åt med mamma och pappa på Stekhuset. Vi satt på uteserveringen, och det var grymt skönt väder! =) Jätte god mat i solen, är precis vad man behöver efter en dag i den "blå kuben"!


Mamma och pappa skjutsade hem oss, så dom följde med upp för att titta på ombygget. Vi hade inte hunnit så långt då, men dom trodde att det skulle bli bra när vi förklarade hur vi skulle göra.


Vi fick några presenter från deras semesterresa...Andreas fick en karta öl och jag fick jätte fina bokstäver som man kan sätta på väggen..."Carpe Diem" och "L'amour est stupide ensemble" (kärlek är att vara galen tillsammans).

Jätte mycket tack mamma och pappa =)


Efter mor och far hade åkt, så fortsatte vi med renoveringen. Jag och Andreas tapetserade för första gången själv...och det var riktigt bra! Vi är grymt stolta över oss själv =) På kvällen satt vi in hyllorna som vi hade målat, och så satte vi dit belysningen lite provisoriskt. Det vart så FINT! Jag är så grymt nöjd. Längtar tills allt är på plats! Jag vet inte hur många gånger jag var in i sovrummet igår och stog och beundrade våran nya tv-hörna =P


Det som är kvar att göra är att köpa en till nätverkskabel, så vi kan flytta in min tv och åka hämta Andreas tv.

Vi måste köpa en matta till golvet i garderoben...nu är det en jätte ful och sliten typ korkmatta som ligger där.

Vi måste sätta fast belysningen ordentligt...och göra en bra lösning på alla kablar som kommer gå dit.

En sista piffning och sen är det klart...LÄNGTAR! =)


Ikväll ska vi gå på Harry Potter, ser fram emot det jätte mycket =)


Av Linda Nordstrand - 17 juli 2009 23:25


Igår var jag ledig, så jag fick äntligen sova ut! Guud, va skönt det är att få vakna i sin egen takt! =) Jag har varit så grymt trött i veckan, så det var verkligen välbehövligt med en sovmorgon!


Jag tillbringade dagen med att slappa och tvätta. Vi hade jätte mycket handdukar och sängkläder i tvättkorgen, så jag passade på att tvätta allt. Det är grymt tråkigt att tvätta sånna grejer, men det är väldigt skönt när det är gjort! =)


På e.m åkte vi iväg ut till Birsta för att köpa färg till garderoben som ska bli tv-hörna. Vi åkte sedan förbi Andreas lgh och hämtade lite saker också. Vi käkade lite när vi kom hem, sen började vi renovera direkt =)
Vi skruvade bort hyllorna, slipade och började målade. Det är så gryyymt roligt med inredning! Jag älskar verkligen att planera och pyssla med sånt! Det gör mig glad och förväntansfull =)


Idag köpte jag med mig belysning till den nya tv-hörnan, som jag tror kommer bli jätte bra! Jag jobbade till kl.20, när jag kom hem så hade Andreas fixat middag, så vi käkade direkt. Sen dök jag direkt in i renoveringen igen. Andreas hade målat några vändor idag, och jag målade lite till ikväll. Imorgon kan vi troligtvis börja tapetsera...YEAY! Varken jag eller Andreas har tapetserat ensam förrut, men det går säkert bra ändå =)


Imorgon ska jag jobba, så nu ska jag slappa lite innan det är dax för sängen =)


Av Linda Nordstrand - 16 juli 2009 00:01


Jag började jobba i måndags, och jag har varit så trött på kvällarna så jag har inte orkat blogga, men nu är det dax för en uppdatering för dom senaste dagarna.


Natten från min sista semesterdag till min första jobbdag, vart det inte mycket sömn på natten. Jag hade ju vänt på dygnet under ledigheten, så först och främst vart jag ju inte trött förrän väldigt sent...sen har jag alltid svårt att sova när jag har varit ledig och jag vet att jag ska kliva upp tidigt...jag kanske är rädd att jag ska sova över eller nått. Jag slog på en film vid kl.00.00, med tanken att jag skulle somna till den...men jag vart ju inte trött! Jag såg nog 2 timmar på den...sen bestämde jag mig för att släcka ner och försöka sova. Jag låg och vred och vände mig...kunde verkligen inte somna. Vid kl.03.30 tänkte jag; det här går verkligen inte...jag måste försöka med något annat, så jag klev upp och la mig i soffan och tittade på tv istället. Det brukar ju gå bra att somna till tvn lixom...men det funkade inte heller. Det blir att man ligger och räknar ner timmarna man kommer hinna sova innan man ska kliva upp, och då stressar man upp sig och man kan inte sova alls. Jag gick och la mig i sängen igen efter en stund, för att göra ett nytt försök med sömnen....låg vaken någon timme till dock. När alarmet ringde kl.06.30...hade jag sovit ca 1½ timme under hela natten!

Man kan säga att jag var rätt trött när jag åkte iväg till jobbet. Hela dagen var jag och Kicki nere på TS (Tag-själv-lagret), vi bytte prislappar på alla köksgrejer som priserna hade höjts på. Vi trodde att det skulle gå ganska fort att göra det, men när jag gick hem kl.16, var vi fortfarande inte klar, det var ju grymt många articklar som det skulle bytas på!

Innan jag åkte hem var jag in på Kjell & Company i Birsta City, för att köpa en kabel till att koppla min gamla video till datorn. Andreas ska ju lägga över dom filmer jag vill ha kvar från vhs till min dator. Det funkade riktigt bra...hur kul som helst! =) Vi kollade på avslutningen från 6.an på Notvallen som jag hade på ett band...haha...hur vi såg ut! Jag hade min egna lilla stil redan då =P Sen kollade vi lite på filmerna när vi var med i Revyn också....nostalgi! =)
Jag sov en stund i soffan efter det, jag var ju grymt trött efter den sömnlösa natten....plus att jag hade sprungit fram och tillbaka på TS hela dagen. Det var såå skönt att knoppa lite i soffan! Resten av kvällen tog vi det bara lugnt.


När klockan ringde igen kl.06.30 på tisdagmorgon...kändes det helt overkligt! Jag hade sovit många fler timmar den natten, men jag var nästan tröttare än jag var på måndagen ändå. Hua...va jobbigt det var att kliva upp! Jag masade mig iväg till jobbet...kändes nästan som jag hade kunnat somna vid ratten när jag körde dit....läskigt! Det gick bra att jobba dock, dagen flöt förbi i lagom takt.
Jag köpte med mig några flyttkartonger innan jag åkte hem, som jag skulle packa ner vhs-banden i.
När jag kom hem somnade jag i soffan, och sov några timmar innan vi började med middagen, det var en välbehövlig tupplur kan man lugnt säga =)
På kvällen så slappade jag i soffan mest hela kvällen. Jag var uppe och packade ner alla videobanden i kartonger dock. Andreas hängde av dörrarna på garderoben, som vi ska göra till tv-hörna i sovrummet...sen låg vi och planerade lite hur vi ska göra. Jag tror att det kommer bli riktigt bra. Jag får väl lägga ut bilder när det är klart så ni får se resultatet =)


Imorse ringde klockan samma tid igen; 06.30...och lika trött var jag då. Men det gick lite lättare att kliva upp idag. Det är känns alltid lite bättre när man vet att man är ledig dagen efter, och kan sova ut då!
Jag hoppade in i duschen direkt, och när jag kom ut, så hade Andreas fixat en jätte fin frukost till mig =)

Sånt gillar man ju jätte mycket....så tack Andreas! Du är den sötaste i hela världen...och du ÄR faktiskt sötare än Thård ;) puss på dig <3
Det gick bra att jobba idag. Jag fick montera på e.m, och det tycker jag alltid är roligt....det är skönt att stå och skruva och pyssla lite för sig själv en stund.


Ikväll har jag och Andreas varit ut och ätit med Nina...det var jätte trevligt! Det var så himla roligt att få träffa henne =) Vi satt och pratade bort några timmar. Det var roligt att höra om vad hon pysslar med där borta på andra sidan världen! När vi sa hejdå så sa hon; vi ses väl om nåt år...det kändes helt overkligt! När hon bor i uppsala kommer hon ju ändå upp hit till Sundsvall några gånger per år, och då brukar vi ju passa på att träffas. Nu när dom bor i USA blir det ju helt annorlunda såklart...så det kommer nog dröja innan man får träffa jäntan igen...det känns tråkigt....men ser fram emot nästa gång det finns den möjligheten!

Tack för en jätte trevlig kväll Nina =)


Det vart ett långt inlägg idag...men det blir ju så när man har några dagar att återberätta =)


Imorgon är jag ledig...det ska bli sååå skönt! Jag får sova hur länge jag vill...YEAY! =)

Presentation

Omröstning

Våren är på ingång. Vilken är din favorit årstid?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lindas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards