Det blir ju "pasta-rullads-gratäng"! =)
Receptet har jag fått av Pernilla en gång i tiden, jag tror att hon i sin tur fick lära sig det av Anki.
Hur gör man då?
Man behöver:
200-300 gr strimlad rökt skinka
1 ask Philadelphia vitlök & örter
Lasagneplattor
1 äggula
1 burk Dolmio Extra kryddad pastasås
Riven ost
Salt
Cayennepeppar
Börja med att blanda ihop skinkan, philadelphiaosten och äggulan.
Krydda med salt och cayennepeppar, det behövs mycket lite cayennepeppar eftersom den är väldigt stark.
Smörj en form. Koka lasagneplattorna i vatten tills dom blir mjuka. Jag brukar koka 5 plattor i taget, annars är det lätt att dom klistrar ihop sig med varann. Lägg lite smet på lasagneplattan och rulla ihop.
Gör så många rullader så det fyller formens botten. Häll på pastasåsen och strö över den rivna osten. Ställ in i mitten av ugnen i 175-200 grader, i ca 15-30 min. Tiden i ugnen kan variera beroende på hur länge plattorna kokades i vattnet. När plattorna känns riktigt mjuka är det klart.
Gör en smaskig sallad till.
BON APETIT!
Maria
23 juni 2009 22:09
Det såg jättegott ut, ett tips det finns färdiga rullar som det bara är att stoppa fyllning i eller så köper du färska så behöver du inte koka dom först:))
kram
http://www.maria76.bloggagratis.se
Linda
23 juni 2009 22:16
Jo, jag har tänkt prova med färska lasagneplattor faktiskt, grejjen är att när jag fick lära mig rätten, så sa Pernilla att Anki hade sagt att det kan lätt bli "geggigt" med färska plattor. Men det är ju värt ett försök =) Det skulle ju gå fortare att göra rullarna om plattorna redan mjuka =)
kram!
Andreas
23 juni 2009 22:22
Får man inge cred, för den fina salladen man gjorde.
Linda
23 juni 2009 22:26
Självklart Plutis ska du ha cred för den! Till alla bloggläsare;
Det var ANDREAS som gjorde salladen!
Du är så dutti så sötis! ;)
Anna
24 juni 2009 11:20
Tänka sig att din blogg skulle bli en inspiration till vad man ska äta till middag, fortsätt så =)Din blogg är bra skit ;)
Linda
24 juni 2009 11:23
Va kul att du tycker det Anna =)
Lycka till med maten! Kramen
Linda
24 juni 2009 16:39
Så lite så Jenny =)
Nina
24 juni 2009 17:36
Personligen tycker jag att salladen ser helt fantastisk ut :)
Andreas
24 juni 2009 18:07
Det krävs 3 års kock utbildning, för att gör denna oerhört goda salladen.
Fredrik
24 juni 2009 21:11
Måste bara säga att maten var mycket god. Min stora kärlek bjöd mig på denna utsökta maträtt. Tack
Linda
25 juni 2009 00:02
Va roligt att höra Fredrik! =)
Ska försöka sticka in med fler middagstips framöver =)