Nya äventyr

Alla inlägg under mars 2010

Av Linda Nordstrand - 12 mars 2010 12:57

Idag har jag sprungit en mil på crosstrainern!   


För andra kanske det är lite, men för mig känns det grymt bra!


Jag har ju bara haft min crosstrainer i några veckor. Första gången jag ställde mig på crosstrainern, så sprang jag i 10 minuter (tittade aldrig hur många km jag hann på den tiden), och efter jag var klar så höll hjärtat hoppa ur kroppen tror jag! Kondisen var/är inte den bästa!


Veckan efter ändrade jag mig till att sätta ett mål i km istället. Jag sprang 5 km dom första gångerna, och var helt slut efter det! Jag tror att det tog någonstanns mellan 12-13 min...och jag var helt död efteråt!


Jag har höjt mitt mål hela tiden...körde 5 km först några gånger, sedan 7 km några gånger, och sist gjorde jag 8 km.


Eftersom jag jobbar ofta ganska sent, så hinner/orkar jag inte ställa mig på crosstrainern varje dag. Veckan efter Thård dog, så hade jag ingen lust eller ork alls, så då vart det inget tränat på hela den veckan. Jag har faktiskt bara hunnit använda Crosstrainern 8 ggr sen jag fick den.


Idag, 8.e gången på crosstrainern, så gjorde jag 1 mil på 28.27 minuter!  

 

Jag höll inte på dö efteråt heller! Visst svetten rann om mig, och visst var det jobbigt! Men jag var inte döende efteråt!   


Jag har inte skött maten så bra den sista tiden, och jag har inte vägt mig på länge, så jag vet om det har gjort någon skillnad på figuren.

Men kondisen har fått sig en klar förbättring!

 

Jag känner mig grymt nöjd över min bedrift! Vilken skön känsla det är!

 

Visst finns det mycket kvar att göra för både vikten och kondisen, men idag njuter jag av min första mil!

 

  





Av Linda Nordstrand - 7 mars 2010 11:28

I torsdagskväll kom min systerson Anton 4 år, på övernattningsbesök   Det var första gången han skulle sova hos oss.


Vi började kvällen med att spela bilspel på xboxen en stund i sovrummet. Efter det så hoppade Anton i pyjamasen, och så myste han och jag ner oss i sängen och kollade på Lejonkungen. Anton hade inte sett den innan, så det var ju kul att moster Linda hade nått nytt för honom att se   

När filmen var klar, så sa jag att det var dax för honom att sova. Han la sig ner på en gång utan något knussel alls. Det tog väl ca.5 minuter så låg lilla sötisen och sov   

Han vaknade vid kl.8 på morgonen, men vi klev inte upp på en gång. Anton ville se Lejonkungen igen, så det gjorde vi. Det var skönt att få ligga och vakna till i sängen en stund. Därefter klev vi upp och åt frukost i köket. Lilla herrn hade bestämt vad han skulle äta, äggmacka och Valio sommarbär yoghurt skulle det vara, så självklart fixade jag det.

Andreas...eller Ande-leas som Anton kallar honom...låg och sov på soffan. Så vi fick väcka min älskling så han fick gå och lägga sig i sovrummet och sova istället. Vi ville ju kunna använda vardagsrummet, utan att störa Andreas som hade varit uppe länge på natten.

På schemat sen stog; prova MASSA spel på Wiiet. Vi hann bara börja spela på ett spel, så ville han prova ett nytt   Vi höll på så ett tag, tills moster Linda tyckte det vart lite frustrerande att byta spel precis hela tiden  

Vi gjorde lite popcorn...han fick tablettask...så kikade vi på Kung Fu Panda istället. Moster Linda var lite trött, så jag tror jag smögsov i ca. 20 min under filmen  

Efter filmen så provade vi spela lite spel på datorn...jag hittade en Disney-sida med olika spel. Dom var inte helt enkla för en 4-åring dock.

Anton hade varit sugen att väcka "Ande-leas" i flera timmar(Andreas är en stor favorit), så till slut väckte vi honom, och skickade iväg honom för att köpa lunch. När Andreas kom tillbaka, käka vi pizza och tittade på Toy Story (en till film Anton inte hade sett)...mys pys!  

Vi skjutsade hem sötisen vid kl.16 Det var mysigt att ha honom här över en dag så där.


På fredagkväll sedan tog vi det bara lugnt...myste i soffan. Jag var rätt trött efter dagen faktiskt   


På lördag jobbade jag. Det var igentligen min lediga helg, men jag tog på mig att jobba extra på lördagen. Det var rätt lugnt på jobbet faktiskt. Det var nog det strålande vädret som gjorde det. Jag hade förväntat mig att det skulle vara väldigt körigt på avdelningen, men det var faktiskt inte. Jag gick hem kl.17.15...45 min tidigare än vad det var tänkt. Det var så lugnt dock, så bättre att spara timmarna, än att "stå av" dom bara.


Jag och Andreas åkte ut till mina föräldrar i Nolby och käkade middag på kvällen. Våran övernattninggäst Anton, var och övernattade där istället den här gången.

Vi käkade middag, sen kollade vi på Melodifestivalen och åt efterrätt   Gott och trevligt!


När vi kom hem så myste vi ner oss i soffan och tittade på film, Daybreakers (vampyrfilm). Den var helt okej faktiskt.


Jag gick och la mig i sängen och kollade på lite serier efter det...jag var så trött. Andreas ville kolla på något annat på tvn, så han stannade uppe.

Han kom inspringandes till sovrummet några gånger och "flaxade med vingarna", i ett försök att skrämma mig med sin vampyrimitation    Det funkade lite sisådär dock   


Idag är jag ledig, och vi har inget direkt inplanerat. Det ska bli skönt att ta dagen som den kommer bara   


  





Av Linda Nordstrand - 3 mars 2010 20:30

...inspirerar mig!
 
Jag gillar det programmet. För den som inte vet vad det handlar om, så är det ett viktminskningsprogram på kanal 5. Deltagarna tävlar om vem som kan gå ner mest i vikt under programmets gång, till hjälp har dom tränare och hälsoexperter. Tränarna kör verkligen stenhårt med deltagarna! När jag ser hur hårt dom kämpar, blir jag inspirerad att träna jag med! Deltagarna är oftast rejält överviktig i början av programmet, och ändå kämpar dom tills dom blir helt slut och svetten rinner om dom. Jag är överviktig jag med, men inte i närheten av dessa människor. Tänk vilken kroppstyngd dom kämpar med/mot! Jag blir imponerad att dom orkar! Om dom orkar, borde jag orka också!
 
Jag mår ju dåligt över min vikt i princip varenda dag, men ändå är det så svårt att äta rätt och motionera mera! Hur svårt ska det vara liksom?
Jag har kämpat med min vikt i hela mitt liv, gått upp och ner i vikt (det sämsta för kroppen). När ska denna onda cirkel ta slut? Det gäller ju igentligen att byta livsstil helt. Det är svåårt dock! Bryta ett dåligt mönster som har pågått i flera flera år, är inte helt enkelt!
 
När jag träffade Andreas för lite över ett år sedan, var jag i ganska bra form. Jag var relativt nöjd med mig själv iallafall. Jag ville gå ner några kilon till för att komma ner till min idealvikt dock.
Jag kommer ihåg exakt vad jag hade på mig på Aveny när vi var ut och partajade på juldagen det året.
Jag hade ett svart tight linne, dom mörka tighta jeansen var instoppade i mina svarta höga stövlar. Kläderna visade och följde figuren från topp till tå. Håret hade jag lockat, och makeup var grym (är utbildad make-up artist). Jag sprang på Andreas i trappan på Aveny...vi småpratade lite...jag kommer ihåg att jag kände mig självsäker, sexig och så fabulous! Han sa att jag var vacker! Det var den första "stora" komplimang jag fick face-to-face av honom    Vi hade träffats några gånger innan dess, så det här var inte vårat allra första möte dock. Vi fortsatte att träffas, och så småning om blev vi ett par   
 
Dom där mörka tighta jeansen, som jag hade på mig den där kvällen för lite över ett år sedan, får jag inte på mig längre. Jag får upp dom en bit över knäna sen är det stopp! Stövlarnas dragkedja får jag inte ända upp längre (inte ens om jag är barbent!). 
Nu för tiden känner jag mig aldrig självsäker, sexig och fabulous längre   
 
När jag är hemma har jag alltid på mig myskläder, och på "fritiden" tar jag oftast på mig klänning med leggings/strumpbyxor till. Kläder som är bekväma och inte sitter åt. Jag har inte haft på mig ett par vanliga byxor sen i somras tror jag. Det värsta med att alltid gå omkring med lösa bekväma kläder, är att man märker inte att man lägger på sig fler och fler kilon! Plötsligt en dag står man där och är förvånad va tjock man har blivit...som om det har hänt över en natt liksom! Det är samma visa varenda gång.
Kilona som jag har lagt på mig, visar sig rejält när jag sätter på mig jobbkläderna. Kjolen har blivit så himla tight att det är riktigt obekvämt! Kjolen som hängde nere på höften förut, sitter långt ovanför navlen nu för att jag ska kunna stänga knappen. Otäckt! Jag ser ju för f-n gravid ut i den....inte kul när man inte är det! På en gång jag kommer hem från jobbet, byter jag om direkt till myskläder, för att slippa vara inträngd i den grymt obekväma kjolen. Usch och fy!   
 
Ja ja...tillbaka till Biggest loser. Jag blir som sagt imponerad och inspirerad av det programmet. Direkt efter programmet, dom senaste tre dagarna, har jag ställt mig på crosstrainern och tränat. Jag har tagit i lite till när det är jobbigt och det känns som jag vill ge upp. Det är ju när det bränner som det tar som mest! Med inspiration av dessa människor som kämpar med kroppshyddor, ibland dubbelt så stora som min, så får jag orken att kämpa lite till. Det är bra med program som får en att komma upp ur soffan! Det gäller ju igentligen bara att ta sig upp, ut, iväg. När man väl har ställt sig på crosstrainern, tagit första stegen på prommisen ute, eller satt sig i bilen för att åka och ta ett pass på Friskis, så går det ju lätt!
 
Ge mig styrka och karaktär att någon gång bli The biggest loser!
En bra ambition, eller hur?
 
  
 

Av Linda Nordstrand - 1 mars 2010 11:29

Skämmes på mig...jag har gjort det igen! Det har inte blivit nåt bloggande på en hel vecka ännu en gång   


Det har inte hänt så mycket sen förra måndagen dock.


I förra blogginlägget hade jag sett tre avsnitt av The Vampire Diaries...jag såg klart resterande avsnitten av säsong 1 på två dagar. Bra serie det där! Kärlek, spänning och lite "ögongodis"...allt en tjej behöver   Nu väntar jag på att säsong 2 ska börja, ska absolut fortsätta titta. Tack igen för tipset Pippi!   


Jag och Andreas har börjat kollat på en annan serie som Pernilla rekommenderade, Cougar town, den är riktigt bra den också! Rolig!

  


I lördags efter jobbet, så åkte jag och Andreas hem till Jennys syster Linda på överraskningsfest för Jenny och Thomas som har gift sig. Det var jätte trevligt! Kul att få vara med och gratta brudparet!   


Här kan man läsa Jennys ord om överraskningsfesten:

http://jennylind76.bloggagratis.se/2010/02/28/2611906-overraskningar-grat/


Igår efter jobbet åt jag och älsklingen middag på Big Boy med min mamma och pappa, för att fira min namnsdag. Pappa var lite krasslig, och jag var jätte trött, så vi valde att träffas och äta något enkelt. Det var trevligt och gott! Tack för middag och present till bästa föräldrarna!   


Idag är jag ledig...skönt!


  




Presentation

Omröstning

Våren är på ingång. Vilken är din favorit årstid?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lindas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards